Чим корисні зелені овочі?
— містять хлорофіл (пігмент для регенерації клітин)
— містять фолієву кислоту (для покращення концентрації уваги, функцій мозку та нервової системи)
— містять антиоксиданти (нейтралізують шкідливі вільні радикали)
— містять клітковину (позитивно впливає на роботу та моторику кишківника)
— допомагають контролювати рівень холестерину
— мають негативну калорійність (під час споживання витрачається більше калорій, ніж містить сам овоч)
— виводять зайву воду з організму
— сприяють зниженню ваги.
Ранковий рецепт зеленого смузі:
— огірок
— селера
— зелене яблуко
— листові овочі: листя салату, шпинат
Усі інгредієнти покласти до блендера, додати трохи води і споживати натщесерце перед сніданком.
Де купувати зелені овочі без нітратів?
Купувати овочі краще там, де їх не обробляють під час вирощування. Можна купувати у перевірених продавців. Можна також вимочувати овочі та зелень протягом кількох годин у злегка підсоленій воді, щоб вивести нітрати.
Салат можна поєднувати з будь-яким прийомом їжі: м’ясом, рибою, кашею.
Фото: www.pexels.com